Hotel IBIS (Arhem)

30 oktober 2020

Hotel Ibis (Arhem)

In opdracht van onze vrienden van Verheggen Elektrotechniek in Wintelre hebben wij voor het Ibis Hotel in Arnhem de verdelers mogen maken:

  • 1 hoofdverdeler 630A met de afgaande klapscheider groepen voor de onder verdelers;
  • 1 x hoofdverdeler 400A voor de overige groepen;
  • 8 x onderverdelers van 80A tot 125A .

Onze oplossing
Wat dit project bijzonder maakt is dat er veel techniek in de verdelers verwerkt is! Zo zijn achter de hoofdschakelaar en het hulpcontact, alle onderverdelers voorzien van netwachters. Dit geldt ook voor de verlichtingsgroepen. Bij een spanningsuitval krijgen zij nu direct een melding en gaat de noodverlichting aan. In de hoofdverdeler HVK 400A zijn bij diverse afgaande groepen, Kwh-meters geplaatst om het verbruik te monitoren van de specifieke eindgroepen. Dit kan voor verrekening gebruikt worden of juist om het verbruik inzichtelijk te krijgen. Deze Kwh- meters zijn middels een M-bus gekoppeld op energiemonitoringssysteem.

De hoofdverdeler wordt gevoed door meerdere voedingskabels van 240mm2, dit vergt extra aandacht in de ontwerpfase door de grote afmetingen en benodigde ruimte. In het voortraject heeft NVO in nauwe samenwerking met de teamleden van Verheggen op locatie een integraal advies uitgebracht en vervolgens een maakbaar en uitvoeringsgericht ontwerp opgesteld. Voordeel hiervan is dat de monteur in het werk efficiƫnter de hoofdverdeler kan plaatsen en aansluiten.

Utiliteit

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte?

Neem contact op!

    DES MOOI WERK